T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AMASYA / TAŞOVA - Şehit Orhan Gülmez Çok Programlı Anadolu Lisesi

Fatih OCAK - Okul Müdürü

1972 yılı Amasya İli Taşova ilçesi Esençay kasabası doğumluyum. İlkokulu Esençay İlkokulunda, ortaokul ve liseyi Taşova İmam-Hatip Lisesinde tamamladım.  19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü 1994 yılında bitirdim. Öğretmenlik görevine Yozgat ili Çekerek ilçesinde başladım. 1997 yılında evlendim, üç çocuk babasıyım.2000yılında Amasya İli Taşova ilçesi Şahinler Köyü İlköğretim okuluna istekle öğretmen olarak atandım. Okuldaki Toplam Kalite çalışmalarımızdan dolayı ilçe Kaymakamımız tarafından teşekkür belgesi ile taltif edildim.

2004 yılında düzenlenen İdarecilik sınavını kazanarak Taşova ilçesi Boraboy İlköğretim Okuluna 2005 yılında okul müdürü olarak atandım. Aynı yıl Bakanlığımızın düzenlediği Uzman Öğretmenlik Sınavında başarılı olup Uzman Öğretmenlik kariyerini aldım. Boraboy İlköğretim okulunda gerçekleştirdiğimiz ASİAD Amasyalı iş Adamları ve Sanayicileri Derneği başkanı Hasan Ali CESUR’ un katkısı ile oluşturulan Bilgisayar Sınıfı ve halkına yönelik kurslar başarı ile tamamlandığı için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Kaymakamlığı tarafından teşekkür belgesi ile taltif edildim. (Katkıları için Belediye Başkanı Hamza DÖNER beye teşekkür ediyorum.)2007 yılında Taşova ilçemiz Yeşilırmak İlköğretim okulunda görevlendirme Müdür Vekili olarak görev yaptım. 2010 yılında idarecilik sınavı başarısından dolayı istekle Uluköy Şehit Komiser Mustafa Düzgün İlköğretim Okuluna Müdür olarak atandım. 2011 yılında düzenlenen TEOG sınavında ilçe birincisi olan okulumuz, okulun fiziki değişimi, ilçede düzenlenen yarışmalardaki başarısı ile dikkat çekmiş; idareci ve öğretmenlerimiz teşekkür belgesi ile taltif edilmiştir. 2010 yılında Uluköy Belediyesi ve okul işbirliği ile Amasya ilimiz düzeyinde yaptığımız “Türkçe Yarışma Şenliği”, bölgemizde yapılan sosyal etkinliklerdeilkler arasında yer almıştır.(Katkıları için Belediye Başkanı Sayın Ali GENÇ’e teşekkür ediyorum.). Üç yıl devam eden çalışmalarımız Maaş Ödülü ile bakanlığımız tarafından taltif edilmiştir. 2012 yılında eğitim sistemindeki değişiklikle, alan değiştirerek Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alanı öğretmenliğine geçtim.

2013 yılında sınavlı atama ile Amasya ilimizde bulunan Şehzade Eğitim Uygulama Okulu 3.Kademede idarecilik görevine başladım. Bir yıl çalıştıktan sonra Mahkeme kararı(Ülke düzeyinde atamaların iptali) ile eski görev yerime döndüm. 2014 yılında isteğe bağlı atamalarla Taşova ilçemizde bulunan Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine müdür olarak atandım. Okulumuzda yapılan AB Erasmus projesi kapsamında toplamda 74 öğrencimiz, Çek Cumhuriyeti, İtalya, Hollanda,Letonyauygulama stajını gerçekleştirdi. İlçemizde ilk defa 2014 yılında başvurusu yapılan Erasmus Proje çalışmalarımızı 2015 yılında uygulanmaya başladık ve her yıl tekrar ettik. İlçemiz düzeyinde ilk olan çalışmamız İlçe Kaymakamlığımız tarafından Başarı Belgesi ile taltif edildi.AB Erasmus 2017 ODAK Samsun Bölge toplantısında temsilci olarak iki defa katıldım. 2018 yılında yapılan üniversite sınavında Süleyman Bursalı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun, 3 öğrencimiz lisans, 41 öğrencimiz önlisans programına yerleşerek başarı yüzdesini %47 yapmıştır. Başarıda katkısı olan başta idarecilerimiz olmak üzere tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. (Okuldaki çalışmalara maddi ve manevi desteği için İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa TÜMER’e,Sayın Fuat Bursalı’yateşekkür ederim.) 2019 yılı itibariyle isteğe bağlı puan üstünlüğüne dayalı idareci atamasında ilçemiz Şehit Orhan Gülmez Çok programlı Anadolu Lisesine(Taşova Lisesi) Müdür olarak atandım.Aynı yıl İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programını bitirdim. Eğitim öğretim alanında 2019 yılına kadar 35 kurs ve eğitim yöneticiliği faaliyetinde bulundum.

Vizyon olarak, emekli olduğumda neleri yapmış olmak isterdim sorusuna cevap aradım.Kendime, dünyanın herhangi bir yerin de biri yapabiliyorsa biz neden yapmayalım sorusunu misyon edindim.  Yeni okulumuzda da pozitif değişikliğe idareci ve öğretmenlerimizle imza atacağımıza inanıyorum.

Fatih OCAK

Okul Müdürü